9.7.2015

Kesäduuni Kampissa

Palvelukeskuksessa on totuttu kesän aikana tapaamaan nuoria 15-17 -vuotiaita kaupunkilaisia kesäduunissa. Nuoret työskentelevät yhden kuukauden vuorollaan kesän aikana. Tänä kesänä talossa on neljä kesätyöntekijää; kaksi kesäkuussa ja kaksi heinäkuussa.


17 -vuotias lukiolainen Niina aloitti kesätyönsä palvelukeskuksessa heinäkuun alussa.    
" Ennen tänne tuloani tiesin vain vähän palvelukeskuksen toiminnasta. Nyt talo on kuitenkin alkanut tulla tutuksi. Minut on otettu onneksi hyvin vastaan ja minusta on hauskaa jutella eläkeläisten kanssa. Eniten työssäni odotan Wirkkulaan pääsemistä ja kauniita säitä", kertoo Niina odotuksistaan. Niina työskentelee suurimman osan ajasta Pihlajasaaressa, jossa hän voi säiden suosiessa nauttia auringosta ja kesästä työn lomassa.




Marja työskentelee heinäkuun ajan laitoshuoltotiimissä. "On ollut kiva päästä kokeilemaan jotain uutta, en ole ennen tehnyt tällaista työtä", Marja pohtii. Laitoshuoltajien työpanos palvelukeskuksessa on tärkeä, sillä he pitävät huolen tilojen siisteydestä. Marjan työpäivät alkavat aikaisin aamulla ja hän pääsee kotiin jo puoli kahden aikoihin. Marjan mielestä se onkin selkeä plussa omassa kesäduunissa; kun työpäivät loppuvat aikaisin, ehtii niiden jälkeen tehdä vielä vaikka mitä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti