24.8.2016

Neulegraffiti I

Keväällä 2016 oli palvelukeskuksen yläaulassa esillä hauska näyttely, jossa vanhoja tuoleja oli muokattu uuteen kuosiin tekstiilitaideteoksiksi. Juttu tuosta näyttelystä löytyy täältä.

"Siitä se ajatus sitten lähti" eli saimme idean tehdä itse täällä Kampissa neulegraffitin* palvelukeskuksen tiloihin. Tuumasta toimeen...

Tarvittaisiinko tänne lisää väriä?
Ensimmäisen graffitin kohteeksi valikoitui yläaulan takaosassa olevien portaiden kaide. Tekniikkana käytimme "Isoäidin neliö"- nimellä tunnettua virkkausmallia. Lankamateriaalin saimme lahjoituksena. Koko kesän kokoontuneessa Neulekahvilassa oli tuotteliasta väkeä neliöiden tekoon, innostuipa muutama henkilökunnankin jäsen yhteiseen puuhaan.

Värien kanssa oli lupa leikkiä mielin määrin, vain neliön koko oli ennalta sovittu. Kesän kuluessa alkoivat lappupinot kasvaa ja elokuun puolella oli aika alkaa koota työtä lopulliseen muotoonsa.



Kesän hehkua lappuihin lisäsimme
virkatuilla kukilla

Viimeinen ponnistus työn valmistumisessa oli koko komeuden virittäminen kiinni kaiteeseen. Ja tältä näyttää nyt Kampin ensimmäinen neulegraffiti...




Näin syntyi "Metsänneitojen polku". Metsänneidot ovat suomalaisessa tarustossa metsän valtiaan Tapion palveluskuntaa. Heidän tehtäviinsä kuuluu metsän siivoaminen ja kaunistaminen, sekä metsän eläimistä ja kasveista huolehtiminen.

Jutun otsikon numero ykkönen viittaa tietenkin siihen, että enemmänkin graffiteja on tulossa. Kannattaa kulkea silmä tarkkana palvelukeskuksen tiloissa. Koskaan ei tiedä, minne käsityöharrastajat seuraavaksi keksivät omaa taidettaan laittaa esille!

*Neulegraffiti on neulottu tai virkattu julkiselle paikalle kiinnitetty taideteos tai toisen löydettäväksi tarkoitettu hyötyesine, esimerkiksi villasukat tai patalappu. Myös ompelemalla ja huovuttamalla voidaan tehdä neulegraffiteja. Suomessa harrastuksesta puhutaan sanalla neulegraffaus.

Lämmin kiitos kaikille
projektiin osallistuneille,
Helena-ohjaaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti