17.2.2014

Tuunarien muotishow häikäisi Kampissa 13.2.

Jälleen kerran luova, innostunut ja taitava Kampin Tuunarien ryhmä järjesti juhlasalissa värikkään muotinäytöksensä. Nyt jo kahdeksatta vuotta toimiva ryhmä käytti aiemmin nimeä Tuunaritytöt, mutta ryhmän saatua joukkoonsa miespuolisen jäsenen, muutettiin nimi sukupuoli-neutraalimmaksi.

Maikki

Tuunarien harrastuksen lähtökohtana on kierrätys. Materiaali asuihin löytyy kirpputoreilta, ystäviltä ja omien komeroiden kätköistä. Myös Kampin palvelukeskuksen ompeluhuoneeseen jätetyistä lahjoituskankaista on löytynyt monta aarretta tuunattavaksi.

Tällä kertaa muotinäytökseen osallistui seitsemän tuunaajaa. Shown avasi vanhaan Finnairin lentoemännän asuun pukeutunut Maire. Tämäkin vaate oli löytynyt kierrätyksestä!

Maire
”Oikein hyvää iltapäivää, arvoisat matkustajat ja tervetuloa lennolle numero kuusi kuusi kuusi, sex sex sex. Koko miehistö toivoo, että lentonne on miellyttävä. Hyvää matkaa.”

Näillä toivotuksilla lähdimme neljälle pukukierrokselle Leenan pianomusiikin säestyksellä.

Brita

Sisko

Osassa vaatteita oli ollut kaavoituksessa haasteita. Valmisvaatteiden tuunaamisessahan pitää ottaa huomioon mm. aiemmat ompeleet ja muut yksityiskohdat. Aina ei yksi materiaali riitä. Silloin otetaan luovuus avuksi ja jatketaan työtä vaikkapa naapurin lahjoittamalla verho-kankaalla, kuten Eilan taitavasti tehdyssä spiraalihameessa. Pussilakanoissa on paljon kangasta useampaankin vaatteeseen. Tämä todettiin Sirkka-Liisan ja Maikin kesäisten kukkamekkojen kohdalla. Rita oli saanut kauniin viittansa kankaan ystävältään ja naisellisen hameen kangas löytyi ompeluhuoneen lahjoitusmateriaalista. Viittakankaasta oli hameeseen lisätty ”viuhakkeet”, jolloin koko asu sai yhtenäisen ilmeen. Siskon ”hassuttelupuvun” hameen kangas on ystävältä. Virkatun puseron malli on Siskon itsensä suunnittelema eli ns. omasta päästä. Markku oli vaatteissaan erikoistunut huppareiden tekemiseen. Ensimmäisellä kierroksella nähtiin ”elefanttihuppari”. Se on tehty koneella neulotusta palasta, joka on huovutettu pesukoneessa 40 asteessa ja kaavoitettu huppariksi. Toisessa mallissa oli käytetty kahta eriväristä nahkaa. Hermotkin taisivat Markulta jossakin vaiheessa mennä mutta ”työ tekijäänsä kiittää”.
 

Markku

Eila

Yhteensä asuja esiteltiin 24. Osa niistä oli kaksi- ja jopa kolmeosaisia. Tämän lisäksi tulivat vielä tuunatut asusteet, esim. hatut ja korut. Kirppiksiltä oli löytynyt asuihin sopivia kenkiä ja laukkuja. Tyylikkäät, värikkäät, kesäiset ja välillä hassutkin vaatteet saivat yleisöltä runsaat aplodit ja kiittävät kommentit.

Näytös päättyi esiintyjien yhteismaljaan flyygelin ääressä. Ryhmän ”primus motor” Sirkka-Liisa kiitti esityksessä mukana olleita sekä yleisöä ja kutsui kaikki Lähimmäistoiminnan tarjoamille ”Ystävänpäiväkahveille”. 

Sirkka-Liisa

Kyllähän se kahvi ja leivos taas maistuikin niin hyvältä iloisessa seurassa mukavan ohjelman jälkeen. Sydämelliset kiitokset Tuunareille ja Lähimmäistoiminnalle koko yleisön puolesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti