3.3.2014

Kampin Seniorisäpinät 19.2.



Ilmassa oli aikamoista kuhinaa, kun Liikuntaviraston kanssa yhteistyössä järjestetyt  Seniorisäpinät alkoivat. Innokkaat kuntoilijat kokoontuivat yläaulaan odottamaan säpinöiden alkamista. Toisilla oli miettimistä, että mihin kahden tunnin aikana osallistuu, kun tarjolla oli monta mielenkiintoista lajia.
Asiakkailla oli mahdollisuus liikkua Liikuntakeskuksen  puolelle avoimista ovista. Säpinät alkoivat Liikuntahallista, mikä on samassa tasossa palvelukeskuksen juhlasalin kanssa.
Säpinät avasi palvelukeskuksen johtaja Riitta Kauppila havainnollisella puheellaan ja kannusti kaikkia ikäihmisiä liikkumaan. Satapäinen innokas porukka lähti Riitta Ahlstenin ohjaamaan alkujumppaan, josta lämpö lähti mukavasti virtaamaan ympäri kehoa.






Jumpan jälkeen oli mahdollisuus monipuoliseen  toimintaan. Toiset jäivät halliin reippaaseen kuntojumppaan ja osa lähti fysioterapeutti Annika Laaksosen johdolla palvelukeskuksen kuntosalille, jossa oli avoimet ovet. Kuntosalilla oli välillä aika hulina ja tekemisen meininki. Moni uusi kävijä sai tutustua laitteisiin Annikan ohjauksessa ja toivottavasti virisi kuntoiluinto!




Palvelukeskuksen juhlasalissa oli hyväntuulista porukkaa Päivi Rummukaisen ohjaamassa Senioritansseissa. Monenlaista kuviota tuli läpikäytyä piirissä eikä tanssiessa tarvinnut erikseen paria.
 Palvelukeskuksen sisääntuloaulasta oli suora kulku Liikuntakeskuksen  liikuntasaliin, jossa oli monipuolinen tasapainorata. Radalla sai haastaa omaa tasapainoa eri tavoilla mm. testata reaktiokykyä, keskittymistä ja eri lihasten yhtäaikaista toimintaa. Koordinaatioharjoitukset eivät olekaan aina niin helppoja, varsinkin kun joutuu samalla istumaan pallon päällä! Moni totesi, että tasapainoa tulisi enemmän harjoittaa, jotta välttyisi kaatumisilta ja saisi varmuutta omaan liikkumiseen.
Liikuntahallista kantautui kansanmusiikki ylä-aulaan, Folk Jam oli täydessä käynnissä. Liikuntaa kansamusiikin tahtiin, olipas mukaansatempaava puolituntinen eikä hikipisaroilta vältytty.
Juhlasalissa flyygelin takana  taitava säestäjä soitti tuttuja sävelmiä, jotka antoivat tahtia tuolijumpassa. Oli erilaista  liikkua elävän musiikin tahtiin ja jumppajilla oli hymy huulilla.
 Säpinät huipentuivat yhteiseen venyttelyyn ja totesimme yhdessä, että ensi vuonna järjestämme jälleen monipuoliset Seniorisäpinät. Kiitokset kaikille osallistuneille ja Liikuntaviraston ahkerille jumppauttajille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti