13.8.2014

Mattopyykkille suoraan lämpimän lettupannun ääreltä!

Virkistyskeskus Wirkkula on tällä viikolla viimeisiä päiviä auki, huomenna torstaina tanssitaan kesän viimeisiä lavatansseja Wirkkulan lavalla ja niiden saattelemana vapaaehtoisten ylläpitämä lettukahvio sulkee ovensa ja jää odottamaan taas ensi kesää. 
 
Varsinkin heinäkuu on ollut kiireinen lettukahviossa ja tahdomme kiittää kaikkia mukana olleita vapaaehtoisia siitä suuresta panoksesta, jonka he kaikki ovat antaneet taas tänä kesänä, jotta Wirkkulan lettukahvio on voinut ilostuttaa vierailijoita!
 
 
Anja siivoaa tiskipaikan, jotta matonpesu voi alkaa kahvion
 sulkeuduttua.
 
Yksi perinteinen työnsarka, joka liittyy aina Wirkkulan sulkemiseen, on kaikkien talon mattojen pesu kesäkauden lopussa. Matot pestään saaren isännän laiturilla tai Wirkkulan pihalla ja ne säilötään talven yli, jotta kun kevään talkooväki on saanut talon siivottua talven jäljiltä, voidaan lattioille levittää avaijaisiksi puhtaat matot.
 
 
Perinteiset pesuvälineet - mäntysuopa ja juuriharja.
 
 

Olgalta sujuu mattojen pesu yhtä hyvin kuin letunpaisto!

Valmista tuli! Suuri osa matoista ehdittiinkin pestä jo edellispäivänä rannassa, mutta viimeiset matot saivat mäntysuopakylpynsä tiistaina kahvilan sulkeuduttua.  




1 kommentti:

  1. Anonyymi20.8.14

    Wirkkula on kaupunkilaiselle ihana paikka vierailla, jos ei ole sukulaisilla tai tuttavilla mökkiä, jonne pääsee kesällä. Kiitokset iloiselle henkilökunnalle, ja letut maistuvat aina yhtä hyvin!

    VastaaPoista