18.5.2016

Teatterityöpaja esittäytyy: Hiiri ja ampiainen sekä Sikopaimen.


Viime vuoden marraskuussa Kampin palvelukeskuksessa aloitti pienimuotoinen teatterityöpaja. Tarkoituksena oli kokoontua 4 kertaa, käydä teatterimuseossa ja tutustua teatteri-ilmaisuun erilaisten ääni-, liike- ja improvisaatioharjoitusten kautta. Ryhmään saapui ensimmäisellä kerralla kahdeksan Kampin keskuksen asiakasta sekä kaksi Kampin ohjaajaa ja yksi harjoittelija. Ryhmän ohjaajana toimi eläkkeellä oleva teatteriohjaaja. Ryhmällä ei ollut erityisiä tavoitteita, oli vain mukavaa tavata perjantaina Broidi tilassa, hassutella, oppia uusia juttuja , nauraa ja iloita.





Mutta toisin kävi. Ryhmäytyminen tapahtui nopeasti. Ja jo ensimmäisen tapaamisen aikana alkoi itää ajatus jopa esiintymisestä. Niinpä sitten perusharjoitusten ohella ryhmä, jossa oli mukana kahdeksan palvelukeskuksen asiakkaita, valmisteli esitykseen kaksi pientä satua, Martti Haavion Ampiainen ja Hiiri sekä H.C Andersenin Sikopaimen. Ryhmäläiset hankkivat esitykseen kaiken rekvisiitan ja myös ommeltiin pukuja.


Joulukuussa oli esitys ja ihmetys oli suuri, kun sali tuli täyteen iloista yleisöä. Siinä sitten jännitettiin, esitettiin ja otettiin vastaan aplodit. Oli jo juhlan tuntua.


Tammikuussa ryhmä tapasi ja päätettiin esiintyä keväällä uudelleen, kun kaikki ovat taas paikalla.



Toukokuussa olikin uusinta esitys ja vaikka Hiiri Hiirulaisen näyttelijä puuttui, sekin rooli paikattiin hyvällä asenteella . Väkeä oli taas salin täydeltä . Iloinen asia.



Lokakuussa on tulossa jälleen teatterityöpaja, sitten on uudet jutut ja toivottavasti myös uusia innokkaita osallistujia.



Kiitos kaikille ja hyvää kesää!



Tuula Tiittula









1 kommentti:

  1. Olipa hauska!
    Terveisiä ja kannustushuutoja Tampereelta
    AK

    VastaaPoista