8.11.2016

Teresat-ryhmä


Äiti Teresa-ryhmä on toiminut Kampin palvelukeskuksessa jo reilun kahdenkymmenen vuoden ajan.

Viime kevääseen asti ovat ryhmäläiset neuloneet peittoja sekä valmistaneet sidetarpeita, jotka on toimitettu Laupeuden sisarten toimesta lepra-potilaille Intiaan. Vuosittain on peittoja lahjoitettu noin kolmekymmentä ja siderullia 3 000 kappaletta.

Kampin Lähimmäistoiminta on tukenut edellä mainittua toimintaa myöntämällä varoja materiaaleihin ja ryhmän kahvitukseen.

Toiminta on muuttunut tämän vuoden alussa, koska Laupeuden sisaret eivät enää toimita peittoja ja sidetarpeita eteenpäin. Ryhmäläiset kokevat hyväntekeväisyystoiminnan merkitykselliseksi ja tästä johtuen he jatkavat toimintaa Teresat-nimellä. Syksystä 2016 eteenpäin hyväntekeväisyyskohteena ovat helsinkiläiset vanhukset. Teresa-ryhmäläiset neulovat peitoista pienempiä, jolloin ne sopivat hyvin mm. hartioita ja polvia lämmittämään. Toiminnan muututtua on materiaalitarvikkeissa siirrytty asiakaslahjoituksiin.
 
Helmi, yksi ryhmän vakiojäsenistä,
tarkkailee työn laatua.
 
Osa ryhmäläisiä neulomassa Keltsussa
Maanantaisin klo 10-13 Kampin Keltsussa kokoontuvaan ryhmään osallistuu parikymmentä jäsentä, jotka tulevat eri puolilta Helsinkiä. Ryhmän vapaaehtoisena ohjaajana toimii Marja. Alla ryhmäläisten ajatuksia Teresa-ryhmästä:
  • Kun tulin tänne, minut toivotettiin tervetulleeksi: "Ihanaa kun tulit." Tuntui, kuin olisin tullut kotiin.
  • Ryhmä tekee sosiaalisen kanssakäymisen helpoksi.
  • Kokemus, että jokaisen ryhmäläisen panos on yhtä tärkeää ja merkityksellistä.
  • Tänne tullessa viikko alkaa positiivisissa merkeissä.
  • Halu olla mukana hyväntekeväisyystoiminnassa.
  • Odotan hetkeä saada olla toisten kanssa.
  • Täällä vallitsee tasa-arvo.
  • Olen täällä myös omaksi iloksi ja on mukava nähdä oman työn tuloksia.

Suursuon sairaalan palliatiivisen osaston parvekkeella Teresat- ryhmän Eeva ja Helena sekä osaston henkilökunta kera upeiden peittojen.

Syyskuun kuulaana päivänä kävimme luovuttamassa kymmenen värikästä ja taidokasta peittoa Suursuon sairaalan *palliatiiviselle osastolle. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, vastaanotti henkilökunta niin peittojen tuojat Eevan ja Helenan kuin itse peitot ilolla vastaan. Peitot tulevat tuomaan niin lämpöä kuin kodikkuutta potilaiden sairaalajaksoilla. 

*Palliatiivinen hoito on parantumattomasti sairaiden ja kuolevien ihmisten aktiivista, moniammatillista ja kokonaisvaltaista hoitoa silloin, kun sairaus ei ole enää parannettavissa eikä hoidon päämäärä ole elämän pidentäminen mihin hintaan hyvänsä. Palliatiivinen tulee sanasta pallium (lat.) ja se tarkoittaa viittaa. (lähde http://www.sphy.fi/mita_on_palliatiivinen_hoito/  )


3 kommenttia:

  1. Anonyymi21.11.16

    Asia on hieno ja kannatettava. Koska itse en tiennyt mitä PALLEATIIVINEN tarkoittaa niin googlasin ja sana on PALLIATIIVINEN.

    Suursuon sairaalan palleatiivisen osaston parvekkeella Teresat- ryhmän Eeva ja Helena sekä osaston henkilökunta kera upeiden peittojen.
    ---------------
    Palliatiivinen hoito on parantumattomasti sairaiden ja kuolevien ihmisten aktiivista, moniammatillista ja kokonaisvaltaista hoitoa silloin, kun sairaus ei ole enää parannettavissa eikä hoidon päämäärä ole elämän pidentäminen mihin hintaan hyvänsä. Palliatiivinen tulee sananasta pallium (lat.) ja se tarkoittaa viittaa.

    Korjannette sanan oikeaksi tekstissä, eikä selityskään liene pahaksi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tarkasta huomiosta :) Sana korjattu oikeaan muotoon sekä lisätty tekstin loppuun palliatiivisen hoidon selitys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi24.11.16

      Hyvä juttu homma hoidettu!

      Poista