17.6.2016

Haitarilaulajat

Haitarilaulajat on Kampin Palvelukeskuksessa toimiva, vapaaehtoisten luotsaama lauluryhmä.
Vuoden 2008 syksyllä Kampin Palvelukeskuksen ”Kampin Kammarissa” (nyk. Olkkari) ryhmä eläkeläisiä sai ajatuksen perustaa lauluryhmä. Antoivat sille nimeksi Haitarilaulajat.
Ryhmässä oli mukana muusikko Tapani Erkinheimo ja hänellä oli haitari. Hän soitteli ja säesteli sillä Kammarin laulajia. Haitarilaulajat sai nimensä tästä. Aino Päivärinta oli myös mukana ryhmässä. Hän tarttui toimeen ja keräsi laulun sanoja ja nuotteja tehden mittavan työn. N. 200:n laulun sanat ja nuotit hän keräsi ja kirjoitti 35:een kansioon. Myöhemmässä vaiheessa säestäjäksi tuli Raija Alestalo-Rahko, piano. Ainon jälkeen luotsaajaksi tuli Kaarina Korhonen ja säestäjäksi Leena Posti, piano.

Haitarilaulajien suosio on ajanmyötä kasvanut. On muodostunut hyvin intensiivinen ryhmä uskollisia mukanaolijoita. Toiminnassa ovat mukana myös Pirjo Sidorow ja Aila Packalen, joka on kirjoittanut tämän historiikkiosan tekstin.

Kaarina Korhonen kertoo omasta alkutaipaleestaan Haitarilaulajien uutena vetäjänä:



"Aloitin Haitarilaulajissa syksyllä 2014 ikään kuin vetäjänä. Olin innostunut ja hieman jännittynyt ,miten onnistun  saamaan  erittäin motivoituneen laulajayhteisön pysymään edelleen aktiivisena Haitarilaulajien piirissä. Edeltäjäni Aino Päivärinta oli luonut hyvän pohjan, josta oli hyvä jatkaa yhteislaulun merkeissä ja yhteistyössä Ailan ja Pirjon kanssa yhteiset lauluhetket saatiin hyvin toimimaan.  Aluksi kokeiltiin mallia, jossa henkilöillä oli mahdollisuus esitellä oma lempilaulunsa heti tilaisuuden alkaessa. Joillakin kerroilla niin tapahtuikin, mutta pian huomasin pääpainon  Haitarilaulajilla olevan yhdessä laulaminen, ja hyvä niin. Tehtäväkseni muotoutui valita laulut vihkostamme ja rinnalle olen laatinut toivelaululistan, joka kiertää pöydissä laulukertoina."


"Aina silloin tällöin kahvittelemme jonkun merkkipäivän tai muun juhlan merkeissä, jotka tilaisuudet ovat hyvin välittömiä sekä yhteishenkeä rakentavia tilanteita." 
  Kuvassa vasemmalta Pirjo, Kaarina ja Aila


Näissä merkeissä on hyvä jatkaa syksyllä, kun palaamme kesälaitumilta Kamppiin. Haitarilaulajat kokoontuvat torstaisin klo 14.30-16.00 Fadessa. Kesäloman jälkeen ensimmäinen kokoontuminen on to 15.9.2016.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti