29.7.2016

"Wanted" + uusia ideoita toimintaan

Palvelukeskuksen asiakaspalaute- järjestelmän tärkeä osa, "Palautepuu", on tuottanut monta hyvää hedelmää olemassaolonsa aikana, kiitos siitä teille aktiiviset asiakkaamme!
Tänään puun oksilta löytyi toive kalastusreissujen ja vieheiden teko- kurssin järjestämisestä.



Palautteen innoittamina laitammekin etsintäkuulutuksen päälle:
Olisitko sinä innokas kalastaja, joka voisit ottaa pari palvelukeskuskaveria mukaasi syksyn kalastusreissuillesi?
Osaisitko sinä opettaa perhonsidonnan ensiaskeleet?
Mitä muuta voisi tehdä kivalla, saman henkisellä porukalla, jos yksin ei tule lähdettyä?
Miltä kuulostaisi esim. elokuvakerho tai patikkaporukan retket ympäri pääkaupunkiseutua?


Jos joku tällainen toiminta on se, missä juuri Sinä voisit olla vapaaehtoisena vetäjänä, ota yhteys palvelukeskuksen henkilökuntaan. Jos sinulla on lisää kivoja ideoita "porukka"- toiminnasta, kerro siitä joko tänne blogiin kommentteihin tai palautepuun oksille.




Innostavaa ja aktiivista toimintasyksyä odotellessa...

Kampin Pilke- ryhmä

Pilke-ryhmä aloitti Kampin palvelukeskuksessa 2011. Aluksi kokoontumispaikkana oli entinen ateljee, joka kulkee nykyisin asiakastila- nimellä. Ryhmän ohjaajina toimivat Helena Vanhankirkon seurakunnasta ja Marja Kampin palvelukeskuksesta. Ryhmä toimi aktiivisesti palvelukeskuksen remonttiin saakka eli noin vuoden verran. Käenkujan tiloihin ryhmäläiset eivät halunneet  siirtyä, joten ryhmä oli tauolla remontin ajan.
Syksyllä 2013 aloitimme uudestaan uusissa tiloissa Kampin palvelukeskuksen Keltsussa. Nykyisin ryhmä kokoontuu Famussa, maanantaisin klo 14 - 15.30. Ohjaajina toimivat Jaana ja Marja ja tällä hetkellä ryhmäläisiä on neljä, eli mukaan mahtuu hyvin.
Pilke on avoin ja  täydentyvä ryhmä. Kokoonnumme aina samaan aikaan, samassa paikassa ja taukoja emme pidä, lukuun ottamatta n. kuukauden ”kesälomaa”. Pilke-ryhmä on toiminnallinen ja keskusteleva. Erilainen yhdessä toimiminen tuottaa iloa ja samalla voimaannuttaa. Kampin Pilkkeessä tarjotaan päiväkahvit, suolaisen ja makean kera. Pyrimme myös tekemään retkiä asiakkaiden toivomusten mukaan.
Pilke-työn kohderyhmänä ovat yli 60-vuotiaat päihteitä käyttävät ikääntyneet, erityisesti he, jotka ovat eristäytyneet koteihinsa, eivätkä lähde itsenäisesti kutsumalla kodin ulkopuoliseen toimintaan. Näitä ikäihmisiä pyritään löytämään ennen kaikkea ammattilaisten kanssa verkottumalla. Pilketyön keskeisin ajatus on, että asiakasta, ihmistä ei kohdata ongelmasta käsin, vaan etsitään ja tuetaan yhdessä hänen voimavarojaan.
Ote Pilke-ohjaajan valasta:
"Lupaan pyhästi,
etten ole tosikko enkä tuppisuu
vaan pärjään huumorilla ja
käytän mielikuvitusta.
Lupaan, että jokainen ihminen on
hymyn arvoinen."

Kampin Pilke- ohjaajat:
Marja p. 09 310 44529
Jaana p. 09 310 44548

23.7.2016

Kiinnostaako käsityöt?

Ompele uutta tai korjaa vanhaa, kudo kangaspuissa kaunista kotiin, päästä luovuus valloilleen ja kokeile jotakin ihan uutta!
Olitpa sitten vasta-alkaja tai taitava konkari, olet lämpimästi tervetullut tutustumaan pohjakerroksen Duunari ompelu- ja kudontatilaan. Käytössäsi on mm. valoisaa pöytätilaa, ompelukone, saumuri ja kangaspuut. Omat materiaalit mukaan.


Duunarissa ohjaajan sijaisena toimii Jaana Väisänen. "Olen koulutukseltani kädentaitojen ohjaaja, tekstiilitaiteen maisteri/ opettaja sekä kutoja. Inspiroidun ihmisten tarinoista, luonnosta, kauniista väreistä ja innostun yhdessä tekemisestä. Joka päivä voi oppia uutta."



Jaanan ajatuksia käsitöistä Kampissa:
"Käsityö on ihana harrastus, "pakkomielle" terapiaa, ajanvietettä, ilmaisukeino, ihmissuhteita, ystävyyttä, syy lähteä kotoa, kahvittelua, naurua, maailmanparannusta, iloa silmälle ja sielulle."


Syksyllä alkavista kädentaitojen ryhmistä ja kursseista saa lisätietoa tulemalla paikan päälle tutustumaan sekä täältä Kampin palvelukeskuksen virallisilta sivuilta, kohdasta Kädentaidon ryhmät.
Jaanalle voi tietysti myös soittaa
p. 09 310 44511

19.7.2016

Taidelahjoitus


Kampin taidekokoelma sai alkuvuodesta täydennystä. Taulujen lahjoittaja, Esko Johannes Mustonen (1925 - 2015) oli eläessään toivonut, että taulut löytäisivät palvelukeskuksesta paikan, jossa ne voisivat ilahduttaa ja viihdyttää mahdollisimman monia.
Simo Ruokokoski,öljy
Kimmo Pälikkö
Simo Ruokokosken maalaukset on sijoitettu Mude- huoneeseen, Kimmo Pälikön piirros etsii vielä paikkaansa.

11.7.2016

Puhuminen Senioripysäkillä auttaa


Yksinäisyys on ikääntyneiden suurimpia ongelmia. Ikääntyminen tuo myös usein suuria muutoksia elämään. Ne voivat liittyä eläkkeelle siirtymiseen, puolison kuolemaan, omaan tai läheisen sairastumiseen, ihmissuhteisiin tai yllättävään kriisitilanteeseen. Huolet painavat mieltä, oman fyysisen kunnon heikkeneminen mietityttää, tulevaisuus pelottaa. Seurauksena voi olla uupumusta ja mielialan laskua.

Osa juhlasalin ulkoseinällä olevasta reliefistä ("Yksin")
Kenelle voi purkaa sisimpiä tuntoja, kertoa elämän kokemuksista, peloista...? Ystäväpiiri on jo ehkä kaventunut, ruuhkavuosiaan eläviä lapsia ei haluta kuormittaa iän tuomilla murheilla.
Osa juhlasalin ulkoseinällä olevasta reliefistä ("Yhteisö")
Puhuminen auttaa ja yksi mahdollisuus puhua ja samalla kuulla vertaistensa kokemuksia on tulla Senioripysäkki- ryhmään esimerkiksi Kampin palvelukeskukseen. Se on yli 60-vuotiaille tarkoitettu,  maksuton ja ehdottoman luottamuksellinen terapeuttinen keskusteluryhmä. Ryhmäkoko on 5-10 henkeä ja sitä ohjaa HelsinkiMission kouluttama ohjaaja. Senioripysäkki on ns. suljettu ryhmä eli siihen tullaan ohjaajan haastattelun kautta. Jäseniltä odotetaan säännöllistä ryhmässä oloa, ikään kuin yhteiselle matkalle osallistumista. Kokoontumiskertoja on 15 ja jokaiselle kerralle on oma keskusteluteemansa, esim. lapsuus, perhesuhteet, ikääntyminen, luopuminen, masennus.

Famu- huone, jossa mm. Senioripysäkki kokoontuu
Seuraava Senioripysäkki- ryhmä Kampissa alkaa lokakuussa 2016. Ohjaaja haastattelee ryhmään tulijat elo-syyskuun aikana.

Tiedustelut ja haastatteluajan sopiminen
ohjaaja Helena Järvi p. 09 310 44518