29.7.2016

Kampin Pilke- ryhmä

Pilke-ryhmä aloitti Kampin palvelukeskuksessa 2011. Aluksi kokoontumispaikkana oli entinen ateljee, joka kulkee nykyisin asiakastila- nimellä. Ryhmän ohjaajina toimivat Helena Vanhankirkon seurakunnasta ja Marja Kampin palvelukeskuksesta. Ryhmä toimi aktiivisesti palvelukeskuksen remonttiin saakka eli noin vuoden verran. Käenkujan tiloihin ryhmäläiset eivät halunneet  siirtyä, joten ryhmä oli tauolla remontin ajan.
Syksyllä 2013 aloitimme uudestaan uusissa tiloissa Kampin palvelukeskuksen Keltsussa. Nykyisin ryhmä kokoontuu Famussa, maanantaisin klo 14 - 15.30. Ohjaajina toimivat Jaana ja Marja ja tällä hetkellä ryhmäläisiä on neljä, eli mukaan mahtuu hyvin.
Pilke on avoin ja  täydentyvä ryhmä. Kokoonnumme aina samaan aikaan, samassa paikassa ja taukoja emme pidä, lukuun ottamatta n. kuukauden ”kesälomaa”. Pilke-ryhmä on toiminnallinen ja keskusteleva. Erilainen yhdessä toimiminen tuottaa iloa ja samalla voimaannuttaa. Kampin Pilkkeessä tarjotaan päiväkahvit, suolaisen ja makean kera. Pyrimme myös tekemään retkiä asiakkaiden toivomusten mukaan.
Pilke-työn kohderyhmänä ovat yli 60-vuotiaat päihteitä käyttävät ikääntyneet, erityisesti he, jotka ovat eristäytyneet koteihinsa, eivätkä lähde itsenäisesti kutsumalla kodin ulkopuoliseen toimintaan. Näitä ikäihmisiä pyritään löytämään ennen kaikkea ammattilaisten kanssa verkottumalla. Pilketyön keskeisin ajatus on, että asiakasta, ihmistä ei kohdata ongelmasta käsin, vaan etsitään ja tuetaan yhdessä hänen voimavarojaan.
Ote Pilke-ohjaajan valasta:
"Lupaan pyhästi,
etten ole tosikko enkä tuppisuu
vaan pärjään huumorilla ja
käytän mielikuvitusta.
Lupaan, että jokainen ihminen on
hymyn arvoinen."

Kampin Pilke- ohjaajat:
Marja p. 09 310 44529
Jaana p. 09 310 44548

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti