11.7.2016

Puhuminen Senioripysäkillä auttaa


Yksinäisyys on ikääntyneiden suurimpia ongelmia. Ikääntyminen tuo myös usein suuria muutoksia elämään. Ne voivat liittyä eläkkeelle siirtymiseen, puolison kuolemaan, omaan tai läheisen sairastumiseen, ihmissuhteisiin tai yllättävään kriisitilanteeseen. Huolet painavat mieltä, oman fyysisen kunnon heikkeneminen mietityttää, tulevaisuus pelottaa. Seurauksena voi olla uupumusta ja mielialan laskua.

Osa juhlasalin ulkoseinällä olevasta reliefistä ("Yksin")
Kenelle voi purkaa sisimpiä tuntoja, kertoa elämän kokemuksista, peloista...? Ystäväpiiri on jo ehkä kaventunut, ruuhkavuosiaan eläviä lapsia ei haluta kuormittaa iän tuomilla murheilla.
Osa juhlasalin ulkoseinällä olevasta reliefistä ("Yhteisö")
Puhuminen auttaa ja yksi mahdollisuus puhua ja samalla kuulla vertaistensa kokemuksia on tulla Senioripysäkki- ryhmään esimerkiksi Kampin palvelukeskukseen. Se on yli 60-vuotiaille tarkoitettu,  maksuton ja ehdottoman luottamuksellinen terapeuttinen keskusteluryhmä. Ryhmäkoko on 5-10 henkeä ja sitä ohjaa HelsinkiMission kouluttama ohjaaja. Senioripysäkki on ns. suljettu ryhmä eli siihen tullaan ohjaajan haastattelun kautta. Jäseniltä odotetaan säännöllistä ryhmässä oloa, ikään kuin yhteiselle matkalle osallistumista. Kokoontumiskertoja on 15 ja jokaiselle kerralle on oma keskusteluteemansa, esim. lapsuus, perhesuhteet, ikääntyminen, luopuminen, masennus.

Famu- huone, jossa mm. Senioripysäkki kokoontuu
Seuraava Senioripysäkki- ryhmä Kampissa alkaa lokakuussa 2016. Ohjaaja haastattelee ryhmään tulijat elo-syyskuun aikana.

Tiedustelut ja haastatteluajan sopiminen
ohjaaja Helena Järvi p. 09 310 44518


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti