2.11.2018

Hei, me leivotaan!


11.10.2018 saapui 14 kotouttamis-koulutuksen oppilasta viettämään aamupäivää meille Kampin palvelukeskukseen.
Mukaan toimintaan saimme avoimen muistiryhmän jäseniä, avoin muistiryhmä kokoontuu palvelukeskuksessa joka torstai klo. 10 - 11.30. ( https://www.hel.fi/sote/toimipisteet-fi/aakkosittain/kamppi-pake/vertaistuki/ ).


Jo aiemmin aamulla olimme laittaneet pullataikinan kohoamaan, sekä torttutaikinan levyt sulamaan. Tarkoitus oli leipoa yhdessä korvapuusteja sekä torttuja omenahillotäytteellä. Tärkein tavoitteemme oli kuitenkin rento yhdessä olo ja keskustelu.
Iloinen puheensorina täytti yläkerran aulatilan, jokainen löysi nopeasti istumapaikan ja päästiin itse asiaan, eli leipomiseen. Muistiryhmän jäsenet opastivat korvapuustien leipomisessa ja kotouttamiskoulutuksen oppilaat olivat innokkaita oppijoita. Aulan täyttivät iloiset huudahdukset ja oivallukset. ” Hei! Sokeri on Somaliaksi melkein sama kun Suomeksi! Sokeri- Sokor. ”Ryhmässä puhuttiin  arabiaa, somaliaa, turkkia, kurdia, daria, farsia, thaita, ranskaa (Burkino Faso) sekä suomea.


Leipomukset valmistuivat kansainvälisellä yhteistyöllä nopeasti ja saimme yhdessä nauttia lämpimistä tortuista ja korvapuusteista kahvin kera. Yhteisen kielen puuttuminen ei haitannut yhtään, sanoja ja nimiä tapailtiin usealla eri kielellä ja kännykällä näytettiin kuvia perheestä ja sukulaisista. Monta kuvaa otettiin muistoksi ja uudet tuttavat hyvästeltiin haikein mielin. Tapahtuma oli erittäin lämminhenkinen ja onnistunut.


Toivotamme kotouttamiskoulutuksen oppilaat meille tervetulleeksi pian uudestaan!
 Ohjaajat Jenni Rukkila ja Marja Ranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti