10.4.2015

Stadin ikäohjelman asukastilaisuudet Kampissa




Vanhuspalvelulaki tuli voimaan asteittain 1.7.2013 alkaen. Lain tarkoitus on tukea ikääntyneen väestön hyvinvointia, terveyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista sekä parantaa ikääntyneiden mahdollisuuksia osallistua elinoloihinsa vaikuttavien päätösten valmisteluun ja tarvitsemiensa palveluiden kehittämiseen. Stadin ikäohjelma on tämän vanhuspalvelulain toimeenpanosuunnitelma, jossa pyritään vastaamaan lain vaatimuksiin. Stadin ikäohjelmaa on valmisteltu verkostossa, jossa on ollut mukana kaupungin virastoja ja liikelaitoksia, järjestöjä, Helsingin vanhusneuvosto ja palvelukeskusten asiakasneuvostoja. Myös kuntalaiset itse ovat tärkeässä roolissa. Viime vuonna eri palvelukeskuksissa järjestettiin asukastilaisuuksia, joiden runsas anti on otettu huomioon ikäohjelman jatkotyöstämisessä.

Kampin palvelukeskuksen asukastilaisuuteen 8.4. saapui n. 70 kuntalaista vaikuttamaan ja kertomaan mielipiteensä. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi SKH:n (Sosiaali- ja terveysviraston Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut -osaston) etelän palvelualueen johtaja Arja Peiponen. Kampin asukastilaisuudessa osallistujilta koottiin palautetta ja evästyksiä Stadin ikäohjelman viidelle teemakohtaiselle työryhmälle, jotka ovat

·         Muistiystävällinen Helsinki
·         Luotuja liikkumaan
·         Iätöntä asumista
·         Käyttäjälähtöiset palvelut
·         Tieto käyttöön ja voimaa vaikuttamiseen

Kaikki vastaukset kirjattiin muistiin ja niitä saattoi vielä halutessaan kommentoida tilaisuuden lopuksi. Osallistujat olivat aktiivisia ja esille nousi monia kehittämisideoita, joita Stadin ikäohjelman verkosto jatkotyöstää tapaamisessaan 6.5. Kampissa 27.4. klo 16-18 järjestettävä asukastilaisuus on ruotsinkielinen. 
Stadin ikäohjelman verkkosivut löydät täältä.

Nästa diskussionstillfälle ordnas alltså på svenska i Kampens servicecentral den 27 april 2015 kl. 16-18. Kom med och påverka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti