7.10.2015

Vapaaehtoisten syysseminaari vm. 2015

"Yksinäisyys on vaarallisempaa, kuin ylipaino", aloitti Helsinki Mission toiminnanjohtaja Olli Valtonen omassa esityksessään "Yhteistyö ja lähimmäisen rakkaus".  Samaa teemaa käsitteli myös Kampin palvelukeskuksen johtaja Riitta Kauppila omassa avauspuheenvuorossaan.

Helsinki Missiossa toimii runsaat 1200 vapaaehtoista ja meillä Kampissa on liki 200 vapaaehtoista. Palkatun henkilökunnan työpanos ei riitä, yksinäisyyden ja syrjäytymisen torjuntaan, joten ilman vapaaehtoistoimijoita palvelu tässä mittakaavassa ei olisi mahdollista.  

Helsinki Mission toiminnanjohtaja Olli Valtonen 




Vapaaehtoistoiminnasta Pollissa, oli meille kertomassa Laura Liikanen Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:stä. Pollissa vapaaehtoiset ovat ratkaisevassa roolissa vapaaehtoistoiminnan kehttämisessä. Laura kertoi heidän ottavan mielellään vastaan uusia ideoita ja ehdotuksia, mitä vapaaehtoinen voisi tehdä omaishoitajien tukemiseksi. Omaishoitajuuden kokeneet voivat toimia myös vertaisystävänä ja vertaisohjaajina. 
 
Seminaarin viimeisessä puheenvuorossa Kari Kosonen kuvasi, että "yksinäisyys sai minut etsimään toimintaa ja tekemistä". Vuonna 2010 hänen tyttärensä vinkkasi ottamaan yhteyttä Kalliolan Setlementtiin. Kalliolassa hän sai kuulla, että he ovat käynnistämässä Matinkylän asukastaloa. Matinkylän asukastaloon Kari Kosonen perusti Äijä-ryhmän, joka toimii edelleen. Ryhmässä kokoontuu viikoittain 12 henkilöä. Kari Kosonen sai Espoon vapaaehtoistekopalkinnon vuonna 2014.    
       
Tilaisuuden päätteeksi Kampin Vapaaehtoiset nauttivat kahvista ja 
vaihtoivat mm.  syysseminaaarissa syntyneitä ajatuksia

Marja Ranta 6.10.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti