28.10.2016

Vapaaehtoistiimit esittäytyvät 1


Retkitiimi


Kampin retkitiimi on liikuttanut helsinkiläisiä eläkeläisiä jo 15 vuoden ajan.
Vuoden 2000 alussa ryhmä vapaaehtoisia sai ajatuksen tehdä retkiä, aluksi pienimuotoisesti lähialueella. Vähitellen, kun retket onnistuivat hyvin ja retkeläisten mieli paloi innosta aina uudestaan ja uudestaan osallistua, laajeni toiminta myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Suosituksi tulivat retket Tallinnaan ja Ruotsiin.

Retkikohteena Laukon kartano
Kotimaan taide-, kartano-, luonto-, tanssi-, teatteri-, museo- ja kylpyläretket ovat haluttuja kohteita ja ovat pitäneet pintansa. Helsinki lähialueineen, Espoo ja Vantaa ovat kiinnostavia retkikohteita yhä edelleen. Aina tulee eläkeläisiä ja muita kohderyhmiä, jotka ovat kiinnostuneita retkitiimin toiminnasta ja matkakohteista.
Retkitiimi toimii vapaaehtoisvoimin. Retket ovat edullisia, koska hinnoittelut ovat kustannusten mukaiset. Matkat eivät siis tuota voittoa. Hinta muodostuu useimmiten kuljetuksesta, kohteen sisäänpääsymaksusta, varatusta opastuksesta, ruokailusta ja kahvitarjoiluista.
Vapaaehtoiset hoitavat retkien suunnittelun sekä toimivat retkien johtajana ja mahdollisena oppaana silloin kun varattua, maksullista opasta ei ole.

Retki-Infon päivystysvuorossa Jukka

Vapaaehtoiset hoitavat myyntityön ja raportoinnit sekä retkien loppuselvittelyn, laskujen tarkistukset, hyväksymiset ja arkistoinnit.
Retkitiimi kokoontuu kerran kuussa palaveriin, jossa käsitellään tulevien matkojen ehdotelmat, hyväksytään ne ja käsitellään asiakaspalautteet yms.

Tiimissä on tällä hetkellä 7 jäsentä, puheenjohtaja ja sihteeri ovat henkilökunnan edustajia.

Jutun on kirjoittanut Retkitiimin jäsen 
Aila Packalen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti