11.12.2014

Anna ja Toivo – lahja maailman lapsille


 

Syyskuusta lähtien on Kampin palvelukeskuksessa kokoontunut keskiviikkoisin Anna ja Toivo- ryhmä, joka valmistaa räsynukkeja eli suomalaisittain mollamaijoja UNICEFin maailmanlaajuisen lasten rokotuskampanjan hyväksi.
UNICEF-nukke on maailman kaikkien kulttuurien yhteinen räsynukke, joka edustaa maailman lasta.  Ensimmäinen UNICEF- nukke tehtiin Italiassa 1988. Suomessa nukkeja on valmistettu  toistakymmentä vuotta. Nuken vartalo ommellaan Unicefin antaman mallin mukaisesti, muuten voi jokainen tekijä määritellä nuken ulkonäön itse. Jokaiseen nukkeen kiinnitetään virallinen UNICEF- merkki ja nuken mukana tulee myös ns. ”henkilöllisyystodistus”. Nuken minimihinta on UNICEFin määrittelemä 20€, jolla saa perusrokotukset yhdelle lapselle. Kampissa valmistetut nuket myydään suoraan täällä ja tuotto tilitetään UNICEFin tilille.
Mollamaijat valmistetaan lahjoitusmateriaaleista. Ryhmämme on saanut ilahduttavan paljon tarvikkeita Kampin asiakkailta, mutta toki otamme jatkossakin vastaan kankaita = puhtaita, uusia tai käytettyjä yksivärisiä puuvillakankaita vartaloihin ja värikkäitä vaatteisiin, villalankaa hiuksiksi, pitsejä, nauhoja, nappeja, neppareita jne. Hyödynnämme siis kierrätysmateriaalia hyvään tarkoitukseen. Vain täytevanu ostetaan uutena kaupasta. Lisätietoa saat, kun tulet käymään ryhmän kokoontumisissa tai ohjaaja Helenalta p. 09 310 44518. 

 


Keskiviikkona 3.12. ja 10.12. järjestettiin palvelukeskuksen aulassa myyntitapahtumat, joissa oli mahdollista ostaa Anna ja Toivo-nukke vaikkapa pukinkonttiin. Tapahtumat olivat menestys, sillä muutamassa tunnissa myytiin yhteensä 25 nukkea. Kaiken kaikkiaan syksyn aikana 39 mollamaijaa sai uuden kodin. Jatkossa nukkeja voi ostaa ryhmän kokoontumisten aikaan ja erikseen ilmoitettavissa tapahtumissa.
Joulutauon jälkeen ryhmä jatkaa toimintaansa keskiviikkoisin (14.1.2015 alkaen) klo 12.30 – 15 alakerran ompelutilassa. Vaikka ryhmämme onkin ilahduttavan runsaslukuinen, otamme ilolla vastaan myös uusia nukentekijöitä 
 
 

”Anna ja Toivo” kiittää kaikkia materiaaleja lahjoittaneita henkilöitä ja nuken ostajia. Olette antaneet hienon lahjan maailman lapsille!
Hyvää joulunaikaa kaikille kamppilaisille toivottaa koko ryhmän puolesta

Helena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti